Olen jäänyt kaipaamaan merenrannassa näkyviä nostokurkia, jotka eivät koskaan liiku töitätekevän näköisinä; seisovat vain paikalleen jäätyneinä kesät talvet.

Täällä horisontissa näkyy aina ja väistämättä nummiavuoriamäkiä.

Enemmän sääntö kuin poikkeus ovat myös hiekanruskeat talorivistöt. Suomessa harmaa tuntuu olevan muoti-ilmiö talonmaalaajien keskuudessa, mutta tämä pätee vain Rajakylän kaltaisiin lähiöihin. Keskustasta löytyy yllättävän monta vaaleanpunaistakin taloa!

Kokeet alkavat huomenna, ja tavalliseen tapaan jokin aikakäsityksessäni meni pieleen: luulin kirjallisuuden ja filosofian kokeiden olevan ensi viikolla ja kielen kokeen tänä lauantaina. Panikoinnin sijaan olin enemmän kuin huojentunut; pääsen eroon filosofiasta odotettua aiemmin enkä siis taatusti saa yhtään stressimigreenikohtausta sen takia.
Nuo kaksi ohitettuani voin lisäksi keskittyä täysin Beowulfiin ja vanhan englannin kielioppiin, jotka ovat tähän mennessä tuntuneet täysin ylitsepääsemättömiltä. Fonetiikkaa opiskelin jo viime vuonna, sen suhteen ei siis hätää, eikä kielioppikaan ole suurempia ongelmia aiheuttanut. Lauseiden laatikointi on itseasiassa aika kivaa.

0 Kommentit