Kaksi ensimmäistä koetta ovat ohi, eikä systeemi juuri eronnut Suomen ylioppilaskokeista; mielestäni lähes yhtä tarkkaan raapustettava joka kulmaan opiskelijanumeronsa ja vedettävä viivaa suttupaperin yli, aineesta riippuen rennompaa tai tarkoinvartioidumpaa. Kirjallisuuden kokeessa sain kirjoitettua vain kaksi ainetta, syystä että keskityin niihin liikaa. Kaksi tuntia on kuitenkin hyvin vähän kolmen esseen suunnitteluun ja kirjoittamiseen. Filosofiasta en piittää pätkääkään, menköön miten menee. Silloin tällöin se todella muistutti jo matematiikkaa; enää en halua itkupotkuraivareita minkään aineen takia, nyt kun kerran saan opiskella tasan mitä haluan.

Sitä lupaan huomenna tehdä, mutta omilla säännöilläni. Teoria on helppo kerrata Yulen kirjasta (eläköön Tampere-Joensuun pääsykokeet!), eikä Beowulf tuota ongelmia, jos saan lukea sitä hiljaisessa huoneessa.

Tänä iltana kuitenkin tätä
ja tätä

Osaisinkin tsekkiä!

2 Kommentit

  1. Tän takia on hyvä ottaa rannekello mukaan kokeeseen, niin voi pistää aikarajat esseille. Saat multa lainaan mun mieskelloa jos tarviiit.

    Eikö oo lohduttavaa, ettei ne koetilanteet nyt niin paljoo muutu vaikka maa muuttuu?

    VastaaPoista
  2. Ei mun heikot ranteet kestä niin painavia! Käy sama kun Hannalle, kun sen käsi jäi yhteen asentoon vaikka mitä teki.

    On se helpottavaa, vaikka aina ennen koetta jännittää, oli maa mikä vaan.

    VastaaPoista